Vanliga frågor

 

- Vad ingår i en taktvätt?

Innan påbörjad taktvätt, går vi igenom taket och gör en mindre besiktning - för att avgöra takets ålder/skick etc. Vi kollar så läkten är torr och pappen är hel och letar efter spruckna pannor. Besiktningen är kostnadsfri och icke bindande.

Innan påbörjad tvätt byter vi även ut ev. trasiga pannor (upp till 10 st utan extra kostnad).

Vi avlägsnar sen mossa, alger och lav med högtryck (på släta pannor även hetvatten), spolar ur hängrännor och stuprör, sköljer ren fasaden och städar upp runt huset. Sist men inte minst ger vi taket en biokemisk behandling som förhindrar återväxt.

 

- Är kemikalierna farliga?

Alla kemikalier vi använder vid fasad- och taktvätt är 100% ekologiskt nedbrytbara. Vi har dessutom utbildning i hantering av dessa på ett säkert och miljövänligt sätt.

- Hur lång tid tar en takmålning?

En takmålning (av ett normalstort tak) tar ca 2 arbetsdagar. En dag för tvätt/behandling och en dag för själva målningen.

 

- Vad är det för färg som används vid takmålning?

Färgen vi använder är speciellt framtagen för just målning av tak. Den är slitstark, UV-beständig och gör faktiskt pannorna starkare än nya!

- Vad är coating?

Coating är en impregnering vi utför på betongpannor. Den andas (diffunderar) men är vattenavvisande och förbättrar isoleringen i taket.

Scroll to top